info@baosentyre.com

летни гуми

Кога трябва да преминем от зимни на летни гуми и обратно? *

Летните гуми се ползват при температура над 7 градуса. При по-ниска температура летните гуми нямат добро сцепление дори и при сух път. Те са изработени от специална смеска, в която има повече изкуствени пластификатори и при ниска температура, тя се втвърдява и хлъзга. При зимните гуми се залага главно на естествения каучук. Те са по-скъпи, защото е по-скъпата суровината им. Той позволява на гумата да запази еластичност и добро сцепление при температури под 7 градуса. Ето защо е необходимо гумите да се сменят към края на март, началото на април. 
Сменяйте гумите си не по време, а по изминати километри. 
Защото дори и да не изминавате много километри и протекторът да е все още запазен, с времето гумите загубват свойствата си. След 5 години просто трябва да ги смените. По закон в България задължителната дълбочина на протектора е минимум 1.6 мм. Но стигнете ли изтъркване до 2 мм, сменяйте.
Към зимни трябва да се премине през октомври. Никога не изчаквайте падането на снега. 
Има ли препоръка с какви джанти да се шофира според сезона?
Хубаво е зимата да се слагат стоманени джанти, защото сезонът предлага доста по-агресивна среда за шофиране - коловози, пясък, преспи, лед. Въпреки че алуминиевите джанти са много здрави, те се изкривяват, а горният им слой се надрасква. От една страна, те се окисляват и развалят вида си, и от друга, изправянето им е по-сложно и скъпо (прави се само на специална машина).
На какви атмосфери да напомпваме гумите според сезона?
Независимо от сезона разлика в налягането на гумата не трябва да има. Винаги ги дръжте на около 2 и 2.1 атмосфери. Но всяка марка автомобили има препоръки, затова погледнете изписаните показатели на колоната на вратата или на капачката на резервоара.

Categories

Contact Us

Contact: Baosen Tyre

Phone: 0532-87961819

Tel: 0532-87961819

Company: Qingdao Baosen Tyre Co.,LTD

Add: No.10 Liaoyang East Road Qingdao China

Scan the qr codeClose
the qr code